• Посилання скопійовано

Як змінилися ставки акцизу на тютюн з 2023 року?

З 1 січня 2023 року збільшилися на 20% специфічні ставки акцизного податку та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизу з тютюнових виробів

Як змінилися ставки акцизу на тютюн з 2023 року?

ДПС у Львівській області нагадує, що з 1 січня 2023 року змінилися розміри деяких ставок податків та порядок нарахування деяких податкових зобов’язань.

Збільшилися на 20 відсотків специфічні ставки акцизного податку та мінімального акцизного податкового зобов’язання зі сплати акцизного податку з тютюнових виробів (п. 17 підрозділу 5 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Передбачено поступове підвищення ставок з 2021 до 2025 року (щороку на 20 відсотків).

Такі зміни спрямовані до наближення ставок, встановлених законодавством України, до ставок, визначених у положеннях Директиви ЄС 2011/64/ЄС від 21 червня 2011 року щодо структури і ставок акцизів на тютюнові вироби, та підвищують ціну на підакцизну продукцію.

Збільшилися ставки акцизного податку на рідини, що використовуються в електронних сигаретах (Закон України 15.03.2022 №2139 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження диференційованої рентної плати за видобування газу природного»).

Ставка збільшилася до 10000 гривень за 1 літр (нині діє 3000 гривень за 1 літр). Норма діє протягом воєнного та/або надзвичайного стану.

Джерело: ДПС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»