• Посилання скопійовано

Користувачі вебсайтів виробників електронних сигарет проходитимуть попередню ідентифікацію віком

Мінекономіки оприлюднило проєкт Порядку попередньої ідентифікації віку користувачів вебсайтів виробників, імпортерів пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та/або електронних сигарет

Користувачі вебсайтів виробників електронних сигарет проходитимуть попередню ідентифікацію віком

У 2021 році було прийнято Закон №1978-ІХ, яким внесено зміни до Закону «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення» стосовно встановлення заборони щодо стимулювання продажу, реклами, розміщення інформації про пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та електронні сигарети.

Оскільки на вебсайтах виробників, імпортерів пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та електронних сигарет розміщується інформація щодо асортименту, споживчих характеристик, обслуговування та використання таких виробів виключно для повнолітніх осіб, виникла необхідність запровадження попередньої ідентифікації  їхнього віку з використанням документа, що посвідчує особу. 

Така норма унеможливлюватиме доступ неповнолітніх осіб до інформації про пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та електронні сигарети, розміщеної на вебсайтах виробників, імпортерів таких виробів.

З огляду на це 31 травня 2023 року Мінекономіки оприлюднило проєкт Постанови КМУ «Про затвердження Порядку попередньої ідентифікації віку користувачів вебсайтів виробників, імпортерів пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та/або електронних сигарет» (завантажити).

У Порядку прописано, що користувачу вебсайту, який пройшов попередню процедуру ідентифікації віку, надається одноразовий доступ до вебсайту або статус зареєстрованого користувача зі створенням облікового запису.

Користувачу вебсайту надається інформація про асортимент, споживчі характеристики, обслуговування та використання пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та/або електронних сигарет та інша інформація, передбачена законодавством. Інформація про пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та/або електронні сигарети, розміщена на вебсайті, не вважається рекламою.

Комерційні електронні повідомлення про пристрої для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та/або електронні сигарети можуть надсилатися користувачу вебсайту тільки за його згодою.

За порушення вимог цього Порядку власник вебсайту несе  відповідальність, передбачену законодавством.

У разі затвердження ця постанова набере чинності з дня її опублікування та буде введена в дію одночасно із Законом №1978-IX.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»