• Посилання скопійовано

Хто подає заявку на поповнення залишку пального у разі зберігання пального?

Податківці зауважили, що заявку на поповнення (коригування) залишку пального може подати виключно платник акцизного податку – розпорядник акцизного складу, на якому зберігається пальне

Хто подає заявку на поповнення залишку пального у разі зберігання пального?

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового затверджено постановою КМУ від 24.04.2019 №408 (далі – Порядок №408).

Пунктом 29 Порядку №408 визначено, зокрема, що система електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового забезпечує автоматичний облік у розрізі платників акцизного податку – розпорядників акцизних складів/акцизних складів пересувних за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, зокрема сум сплаченого акцизного податку, за рахунок яких платники акцизного податку можуть зареєструвати заявки на поповнення обсягів залишку спирту етилового.

З огляду на вищенаведене, заявку на поповнення (коригування) залишку пального може подати виключно платник акцизного податку – розпорядник акцизного складу, на якому зберігається пальне.

Джерело: ДПС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»