• Посилання скопійовано

ВРУ у І читанні підтримала обмеження продажу сигарет в duty-free

ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт №9315, яким пропонується заборонити на час воєнного стану поміщення і продаж у магазинах безмитної торгівлі (дьюті фрі) вироблених в Україні тютюнових виробів

ВРУ у І читанні підтримала обмеження продажу сигарет в duty-free

10 червня Парламент проголосував за законопроєкт №9315 про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо протидії незаконному обігу тютюнових виробів за основу. Про це повідомив Гетманцев у своєму Телеграм-каналі

Законопроєкт розроблений з метою руйнування схеми ухилення від оподаткування ПДВ та акцизним податком під виглядом здійснення операцій з продажу тютюнових виробів магазинами безмитної торгівлі. Законопроєктом пропонується на період до припинення чи скасування воєнного стану в Україні заборонити поміщення у митний режим безмитної торгівлі та продаж (постачання) магазинами безмитної торгівлі, а також розміщення у них вироблених в Україні товарів за товарними позиціями 2401 – 2404 згідно з УКТ ЗЕД. 

Також проєктом пропонується заборонити продаж в Duty Free за однією розрахунковою операцією обсягом, що перевищує 40 сигарет, або 10 сигар чи 20 сигарил , а також встановити адміністративну відповідальність за порушення такої заборони.

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»