• Посилання скопійовано

Розмір мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв пропонують підвищити

Оприлюднено проєкт постанови КМУ, яким пропонується підвищити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв залежно від коду виробів з УКТЗЕД

Розмір мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв пропонують підвищити

12 липня 2023 року Мінекономіки оприлюднило проєкт постанови КМУ “Про внесення змін у додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. №957”. Нагадаємо, що у цьому додатку встановлено розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв.

Проєктом постанови КМУ пропонується:

1) підвищити розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв залежно від коду виробів з УКТЗЕД, зокрема:

- роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби – ↑13%;

- віскі, ром та джин – ↑25%;

- коньяк (бренді) – ↑11-12%;

- виноробну продукцію:

  • звичайні (неігристі) вина – ↑62%,
  • сидр і перрі; вина, вермути та інші зброджені напої (у тому числі суміші зі зброджених напоїв та суміші на основі зброджених напоїв), фактична міцність яких вища за 1,2% об’ємних одиниць етилового спирту, але не вища за  22% об’ємних одиниць етилового спирту) – ↑61-71%,
  • вина ігристі та газовані винні напої - ↑28 відсотків;

2) привести у відповідність до ПКУ опис товарів та їх групування за кодами згідно з УКТЗЕД;

3) доповнити примітки новим пунктом, згідно з яким мінімальна роздрібна ціна на виноробну продукцію (крім сидру і перрі (без додання спирту), зброджених напоїв, одержаних виключно внаслідок природнього (натурального) бродіння фруктових, ягідних та фруктово-ягідних соків, із вмістом спирту не більше 8,5 відсотка об’ємних одиниць (без додання спирту) в упаковці типу “Tetra-Pak” і “Bag in box” визначається як добуток затвердженої мінімальної ціни на відповідну продукцію у скляній тарі місткістю 0,7 л, в іншій тарі місткістю 1 л та коефіцієнту 0,85.

У разі затвердження постанова набере чинності через 10 днів з дня її опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»