• Посилання скопійовано

Бізнес проти вилучення старих акцизних марок, придбаних до 1 вересня

Бізнес просить дозволити застосування акцизних марок попереднього зразка, закуплених виробниками та імпортерами підакцизних товарів до 1 вересня 2023 року, до їх повного використання для маркування підакцизних товарів

Бізнес проти вилучення старих акцизних марок, придбаних до 1 вересня

З 1 вересня Державне підприємство «Поліграфічний комбінат «Україна» (Поліграфкомбінат) почав видавати марки акцизного податку нового зразка для маркування ними підакцизної продукції (алкогольних напоїв, тютюнових виробів). Розповідає Європейська Бізнес Асоціація.

Варто зауважити, що законодавством України передбачається, що у разі зміни зразка марок акцизного податку вже закуплені  марки попереднього зразка застосовуються у виробництві алкогольних напоїв та тютюнових виробів до їх повного використання, а маркована такими марками продукція знаходиться в обігу до її повної реалізації в межах терміну придатності для споживання.

Однак нещодавно спільнота отримала запит від Мінфіну щодо висловлення позиції стосовно строків, порядку вилучення з обігу марок акцизного податку старого зразка, які отримані виробниками та імпортерами підакцизних товарів, у тому числі якими вже марковані підакцизні товари, а також пропозиції щодо визначення суб’єкта, за рахунок якого будуть здійснені ці заходи.

Європейська Бізнес Асоціація не підтримує пропозиції щодо вилучення з обігу марок акцизного податку старого зразка, які отримані виробниками та імпортерами підакцизних товарів, у тому числі якими вже марковані підакцизні товари, оскільки це суперечить вимогам податкового законодавства України та може призвести до значних збитків суб’єктів господарювання, порушивши сталість їх операційних процесів.

Відповідно, бізнес звертається до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко та Міністерства фінансів України з проханням дотриматись законодавства, дозволивши застосування марок акцизного податку попереднього зразка, закуплених виробниками та імпортерами підакцизних товарів до 1 вересня 2023 року, до їх повного використання для маркування підакцизних товарівТож дуже сподіваємось, що голос бізнесу буде почуто!

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»