• Посилання скопійовано

Чи треба під час оптової торгівлі алкоголем застосовувати РРО?

У разі оптового продажу алкогольних напоїв за готівку розрахунки за них в обов’язковому порядку мають бути проведені із застосуванням реєстратора розрахункових операцій

Чи треба під час оптової торгівлі алкоголем застосовувати РРО?

ДПС у Житомирській області розповідає, що оптовий продаж алкогольних напоїв за готівку хоча і не супроводжується обов’язком продавця визначати свої зобов’язання зі сплати акцизного податку, але не звільняє його від обов’язку здійснювати продаж алкогольних напоїв у такий спосіб, із дотриманням вимог щодо форми та змісту розрахункових документів.

Таким чином, при оптовому продажу алкогольних напоїв за готівку така розрахункова операція в обов’язковому порядку має бути проведена із застосуванням реєстратора розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмного РРО на повну суму покупки та повинна супроводжуватись видачею особі, яка здійснила оплату та отримує товар, розрахункового документа встановленої форми та змісту, разом із видачею відповідного пакета документів (податкова накладна, сертифікат відповідності та інше), для обліку товару суб’єктом господарювання, який придбав такий товар.

Поряд із цим звертаємо увагу, що в описаній ситуації реквізити марок акцизного податку у розрахункових документах не зазначаються.

Джерело: ДПС у Житомирській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»