• Посилання скопійовано

Затверджено нові форми для Єдиного держреєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників

Мінфін затвердив формат даних і структуру, форми довідок та Порядок заповнення електронних документів для наповнення Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі. 13 грудня Наказ опубліковано

Затверджено нові форми для Єдиного держреєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників

Мінфін наказом від 08.09.2023 №492 (зареєстрований у Міністерстві юстиції 02.11.2023 за №1911/40967) затвердив:

  • Формат даних та структуру Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі.
  • Форму Довідки про розпорядника акцизного складу пального, акцизні склади пального, розташовані на них резервуари пального, витратоміри та рівнеміри (форма АС).
  • Форму Довідки про фактичні залишки пального на початок та кінець звітного періоду і про фактичні обсяги отриманого та реалізованого пального за звітний період (форма Д).
  • Форму Довідки виробника про фактичні залишки пального на початок та кінець звітної доби і про добові фактичні обсяги отриманого та реалізованого пального (форма ДВ).
  • Форму Довідки про фактичні залишки пального на початок та кінець звітного періоду на акцизному складі, який є місцем роздрібної торгівлі пальним, на який отримано ліцензію на право роздрібної торгівлі пальним, і про фактичні обсяги отриманого та реалізованого пального за звітний період (форма ДР).
  • Порядок заповнення електронних документів, якими з витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі електронними засобами зв'язку до контролюючих органів передаються облікові дані щодо обсягу обігу та залишку пального.

Основною метою підготовки наказу була необхідність врахування у форматі даних, структурі Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі, формах електронних документів, які були затверджені наказом Мінфіну від 27.11.2018 №944, норм Закону від 18.12.2019 №391-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування акцизного податку».

Цей наказ набере чинності через 90 днів з дня його офіційного опублікування, але не раніше семи місяців з дня припинення або скасування воєнного стану на території України (13 грудня опублікований). Відповідно після припинення війни та семи місяців з відповідної дати Наказ Мінфіну №944 втратить чинність.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»