• Посилання скопійовано

Уряд змінив Порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового

Забезпечено єдиний підхід до реєстрації платників акцизу з реалізації пального та платників акцизу з реалізації спирту етилового, відкриття такими платниками двох окремих електронних рахунків - для пального та спирту етилового

Уряд змінив Порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового

Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі повідомив, що 27 грудня Уряд затвердив зміни до Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового. Його приведено у відповідність до положень ЗУ від 12.01.2023 №2888-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг». 

Зокрема:

  1. Забезпечено єдиний підхід до реєстрації платників акцизного податку з реалізації пального та платників акцизного податку з реалізації спирту етилового, відкриття такими платниками двох окремих електронних рахунків – для пального та спирту етилового.
  2. Визначено механізм зменшення суми залишків акцизного податку на електронному рахунку, в межах якої платник акцизного податку має право на реєстрацію заявки на поповнення обсягів пального та спирту, на суму акцизного податку, яка була повернута платнику податків з бюджету на рахунок платника податків у банку/небанківському надавачу платіжних послуг. 
  3. Уточнено питання умов анулювання реєстрації акцизного складу, зокрема внаслідок отримання інформації з Єдиного державного реєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі щодо вилучення рівнеміра-лічильника з резервуара та/або виведення з експлуатації витратоміра-лічильника (виключно у разі, коли платником податку подано заяву про анулювання реєстрації акцизного складу). 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»