• Посилання скопійовано

Як буде виглядати еАкциз: перші подробиці від Мінекономіки

За позицією Мінцифри, еАкциз допоможе бізнесу захистити свій товар від фальсифікації, суттєво спростить процедуру отримання акцизних марок без зайвих візитів до податкової та паперової тяганини

Як буде виглядати еАкциз: перші подробиці від Мінекономіки

Мінцифра у своєму Телеграм-каналі розповідає, що створено групу, яка працюватиме над нормативною базою проєкту, щоб ефективно впровадити електронні акцизні марки та систему обігу алкогольних і тютюнових виробів. До групи увійшли фахівці з бізнесу та бізнес-асоціацій, державних органів та експерти проєкту.

Чим займається робоча група еАкцизу?

  • обговорює нормативно-правову базу проєкту;
  • забезпечує координацію дій державних органів з бізнесом;
  • працює над редакцією технічних вимог на електронну систему.

еАкциз допоможе бізнесу захистити свій товар від фальсифікації, суттєво спростить процедуру отримання акцизних марок без зайвих візитів до податкової та паперової тяганини. Саме тому діалог між бізнесом і державою – один із пріоритетів проєкту.

Нагадаємо, що в червні 2023 року Верховна Рада ухвалила Закон №3173-IX про еАкциз, що став основою створення майбутньої системи.

Працюємо, щоб Україна не втрачала кошти через тіньовий ринок алкоголю та тютюну.

Проєкт еАкциз впроваджується Міністерством цифрової трансформації спільно з Міністерством фінансів та Державною податковою службою за підтримки USAID / UK aid проєкту TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»