• Посилання скопійовано

ВРУ не підтримала скасування можливості застосування старих акцизних марок

Бізнес вдячний Парламенту за відхилення поправки, яка б завдала збитків легальному бізнесу на ринку підакцизної продукції. Докладніше про це - у новині

ВРУ не підтримала скасування можливості застосування старих акцизних марок

Європейська Бізнес Асоціація рада повідомити, що 23 лютого Парламентом було відхилено поправку №161 до законопроєкту №9662, якою пропонувалось встановити заборону виробництва та обігу тютюнових виробів і алкогольних напоїв, маркованих акцизними марками попереднього зразка, з 1 червня та 1 вересня 2024 року відповідно.

Нагадуємо, що у випадку прийняття законопроєкту з цією поправкою, визначена в ній підакцизна продукція, після закінчення встановленого перехідного періоду, вважалась би немаркованою, а отже, за її виробництво та обіг застосовувались санкції. Легальному бізнесу довелося б вилучити з обігу та знищити за свій рахунок власну законно вироблену, імпортовану або придбану для подальшої реалізації якісну продукцію, з якої сплачено всі податки та яка за законодавством мала б перебувати в обігу до закінчення строку придатності для споживання. Бізнес неодноразово звертав увагу, що повне вилучення з обігу такої продукції створить для нього непомірні логістичні труднощі. Як наслідок, орієнтовні збитки бізнесу від прийняття поправки могли б скласти десятки мільярдів гривень.

Європейська Бізнес Асоціація дякує народним депутатам за те, що позицію бізнес-спільноти було почуто та враховано!

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»