• Посилання скопійовано

Запровадження системи еАкциз: Мінцифри опублікувало техвимоги

Мінцифри опублікувало технічні вимоги щодо функціонування електронної системи обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах

Запровадження системи еАкциз: Мінцифри опублікувало техвимоги

Гетманцев у своєму Телеграм-каналі зауважив, що Верховною Радою України минулого року прийнято Закон України від 29.06.2023 № 3173-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України у зв’язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах»

Ним з 2026 року вводиться в дію електронна марка акцизного податку та запроваджується електронна простежуваність обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

Міністерство цифрової трансформації України майже рік напрацьовувало і нарешті опублікувало на своєму офіційному веб-сайті технічні вимоги щодо функціонування електронної системи обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах.

У них міститься:

  • інформація про призначення та мету розробки Електронної системи;
  • функціонал, який має забезпечувати Електронна система;
  • механізм, згідно з яким відбуваються розрахунки в Електронній системі;
  • механізм та принципи взаємодії системи еАкциз з економічними операторами та державними органами;
  • перелік бажаних компонентів тощо.

З технічними вимогами можна ознайомитися за посиланням

***

Читайте такожЗапровадження е-акцизної марки з 2026 року: до чого готуватися бізнесу?

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»