• Посилання скопійовано

Уряд затвердив Порядок ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну

За позицією Мінфіну, прийняття постанови КМУ сприятиме зменшенню нелегального виробництва та обігу тютюнової сировини та тютюнових виробів

Уряд затвердив Порядок ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну

Міністерство фінансів України розповідає, що 26 квітня Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів».

Прийняття постанови необхідне для запобігання незаконному виготовленню підакцизної продукції та виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції. 

Реалізація постанови дасть можливість привести нормативно-правові акти Уряду у відповідність до вимог Закону №481* у частині уточнення переліку обладнання для промислового виробництва тютюнових виробів, яке має бути внесено до Єдиного державного реєстру. Це необхідно для підвищення споживчої безпеки шляхом посилення контролю за виробництвом тютюнових виробів.

Прийняття постанови сприятиме зменшенню нелегального виробництва та обігу тютюнової сировини та тютюнових виробів, що забезпечуватиме надходження податків до бюджету у повному обсязі. 

Це важливо для підтримки безпеки країни, адже більша частина надходжень спрямовується на сектор безпеки і оборони.

Реєстрація обладнання у Єдиному реєстрі розпочнеться через 30 днів з дня набрання чинності зазначеною постановою.

* Закон України від 19.12.1995 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» з урахуванням змін, внесених Законом України від 29.06.2023 №3173-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України у зв’язку із запровадженням електронної простежуваності обігу алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах», які набрали чинності з 22 січня 2024 року.

Від редакції: З текстом Порядку можна ознайомитися за посиланням. Його вже оприлюднено на сайті КМУ.

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»