• Посилання скопійовано

ВРУ підтримала у І читанні законопроєкт щодо збільшення акцизних ставок на пальне

ВРУ не підтримала у І читанні урядовий законопроєкт №11256, але підтримала альтернативний. Ним також передбачено поступове збільшення ставок акцизного податку на пальне до рівнів, передбачених Директивою ЄС

ВРУ підтримала у І читанні законопроєкт щодо збільшення акцизних ставок на пальне

31 травня Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував прийняти за основу урядовий законопроєкт №11256 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку". Раніше ми про нього розповідали тут.

А 4 червня на черговому засіданні ВРУ відбулося голосування за прийняття законопроєкту у І читанні. Але голосів не вистачило. За нього проголосувало тільки 210 осіб. Про це повідомив Железняк.

Проте цього ж дня відбулося голосування за альтернативний проєкт Закону - №11256-2.

Железняк у своєму Телеграм-каналі навів таблицю поступового збільшення ставок акцизного податку на пальне до рівнів, передбачених Директивою ЄС за прийнятим у І читанні законопроєкті. Далі наводимо її. Але, звісно, це ще не Закон, та й зміни до ІІ читання можуть внести. Тож аналіз законопроєкту зробимо вже за фактом прийняття Закону.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»