• Посилання скопійовано

Суттєве збільшення ставок акцизу на тютюнові вироби: ВРУ підтримала у І читанні законопроєкт

ВРУ прийняла за основу законопроєкт №11090 про внесення змін до ПКУ щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби. У 2025 році акциз зросте на +23%, а потім у 2026 - 2028 рр. буде по +5%. У 2024 році збільшення буде тільки у випадку девальвації

Суттєве збільшення ставок акцизу на тютюнові вироби: ВРУ підтримала у І читанні законопроєкт

4 червня ВРУ прийняла у І читанні законопроєкт №11090 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку на тютюнові вироби». Про це повідомив Железняк у своєму Телеграм-каналі. 

Основною метою законопроєкту є:

  • поступове до 2028 року підвищення специфічних ставок акцизного податку з сигарет до досягнення мінімального рівня, встановленого Директивою Ради 2011/64/ЄС. Як підкреслив Железняк, акциз на цигарки привʼязують до євро, а не гривні. Так, у 2025 році акциз зросте на +23%, а потім у 2026 - 2028 рр. буде по +5%. У цьому році збільшення буде тільки у випадку девальвації;
  • визначення грошової одиниці виміру ставки акцизного податку на тютюнові вироби у євро задля уникнення впливу інфляції на підвищення ставок акцизного податку;
  • уточнення окремих положень адміністрування акцизного податку з тютюнових виробів задля повноцінного застосування норм права.

У своєму пості Железняк також зауважив, що до другого читання буде переглянуто питання ТВЕНів, на якому наголошують громадські організації.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»