• Посилання скопійовано

В Україні створять реєстр установок, що працюють на біопаливі: прийнято за основу закон

18 червня Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №9597 щодо створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива

В Україні створять реєстр установок, що працюють на біопаливі: прийнято за основу закон

18 червня 2024 року Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №9597 "Про внесення змін до Закону України “Про альтернативні види палива” щодо створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива". Про це повідомив Я. Железняк.

Проєктом Закону передбачається внести зміни до Закону «Про альтернативні види палива» щодо створення реєстру установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива, з метою адміністрування встановлення ставки нуль гривень екологічного податку за викиди двоокису вуглецю, що утворюються при спалюванні біопалива установками. 

Реєстр установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива, буде створений Кабінетом Міністрів України. Ведення та адміністрування реєстру здійснюватиметься центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, енергозбереження та альтернативних видів палива, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Прийняття запропонованих змін забезпечить прозорість процедури встановлення ставки нуль гривень екологічного податку за викиди двоокису вуглецю для установок, що використовують біопаливо як єдиний вид палива.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»