• Посилання скопійовано

Підписання закону про збільшення акцизних ставок на пальне заблоковане

На сайті ВРУ зареєстровано проєкт постанови про скасування голосування у ІІ читанні за законопроєкт №11256-2. Тож доки цей проєкт постанови не розгляне ВРУ та не прийме рішення, його підписання спікером ВРУ та Президентом буде заблоковано

Підписання закону про збільшення акцизних ставок на пальне заблоковане

Нагадуємо, що вчора, 18 липня, ВРУ прийняла у другому читанні законопроєкт №11256-2 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо імплементації положень актів права Європейського Союзу щодо акцизного податку". Ним передбачено поступове збільшення ставок акцизного податку на пальне до рівнів, передбачених Директивою ЄС. Закон мав би набрати чинності з 01.09.2024.

Але цього ж дня на сайті ВРУ народним депутатом з партії "Слуга народу" Микиша Дмитром було зареєстровано проєкт постанови №11256-2-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 18.07.2024 р. про прийняття в другому читанні та в цілому проєкту Закону України про внесення змін до Податкового кодексу України щодо імплементації положень актів права Європейського Союзу щодо акцизного податку (реєстр. №11256-2 від 29.05.2024)".

Тож доки цей проєкт постанови не розгляне ВРУ та не прийме рішення (підтримує або скасує його), підписання законопроєкту №11256-2 спікером ВРУ та Президентом буде заблокованим.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь