• Посилання скопійовано

Аграрії та нардепи розроблять законопроєкт щодо зниження акцизів на пальне для сільського господарства

Робоча група протягом трьох місяців працюватиме над правовими механізмами застосування понижувального коефіцієнта на рівні 0,5 до ставок акцизу на важкі дистиляти (газойли), призначені для використання сільгоспвиробниками

Аграрії та нардепи розроблять законопроєкт щодо зниження акцизів на пальне для сільського господарства

Іnterfax-Україна повідомляє, що робоча група при парламентському комітеті з питань фінансів, податкової та митної політики спільно з Всеукраїнською аграрною радою (ВАР) розроблять законопроєкт щодо зниження акцизів на пальне для сільгосптехніки, повідомила пресслужба ВАР.

Згідно з повідомленням, робоча група протягом трьох місяців працюватиме над правовими механізмами застосування понижувального коефіцієнта на рівні 0,5 до ставок акцизного податку на важкі дистиляти (газойли), призначені для використання сільськогосподарськими виробниками.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому урядовий законопроєкт №11256-2 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо імплементації положень актів права Європейського Союзу щодо акцизного податку", який збільшує акциз на пальне з EUR139 до EUR330 за 1000 літрів до кінця 2028 року.

ВАР наголошувала, що цей документ несправедливий щодо аграріїв, адже сільгосптехніка не їздить дорогами загального користування, для яких збільшують цей акциз. Ба більше, вже сьогодні українські аграрії платять удвічі більший акциз на пальне, на відміну від їхніх європейських колег. А через збільшення акцизного податку до EUR330 агропідприємства платитимуть уп'ятеро більше, що ставить їх у неконкурентне становище з аграріями ЄС.

Однак, розуміючи важливість імплементації європейського законодавства та підтримки фінансування армії, аграрії погоджуються платити підвищені акцизи на пальне до закінчення війни. Водночас вони просять врахувати європейський досвід і запровадити справедливі підходи до оподаткування аграрного сектору акцизним податком, а саме після закінчення війни знизити ставку акцизу на 50%.

У прикінцевих положеннях проголосованого законопроєкту №11256-2 доручено протягом трьох місяців із дня набуття чинності документом опрацювати питання запровадження понижуючого коефіцієнта на рівні 0,5 до ставок акцизного податку на важкі дистиляти (газойли), призначені для використання с/г виробниками, підготувати відповідний законопроєкт та подати його на розгляд парламенту.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»