• Посилання скопійовано

Коли при зберіганні алкоголю потрібно реєструвати відповідні місця у Єдиному реєстрі?

СГ, який має ліцензію на право роздрібної торгівлі алкоголю, має право зберігати його за місцем роздрібної торгівлі, без внесення таких місць зберігання до Єдиного реєстру місць зберігання

Коли при зберіганні алкоголю потрібно реєструвати відповідні місця у Єдиному реєстрі?

ДПС у Черкаській області розповідає, що відповідно до ст. 17 Закону України від 18.06.2024 №3817-IX «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» зберігання алкогольних напоїв здійснюється суб'єктом господарювання у місцях зберігання алкогольних напоїв, які внесені до Єдиного реєстру місць зберігання, на підставі однієї з таких ліцензій: на право виробництва алкогольних напоїв або на право оптової торгівлі алкогольними напоями, або на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, незалежно від того, кому належить таке місце зберігання, або за заявою якого суб'єкта господарювання таке місце зберігання було внесено до Єдиного реєстру місць зберігання, крім випадків, визначених цим Законом.

Зберігання алкогольних напоїв суб'єктами господарювання, які використовують алкогольні напої для виробництва харчових продуктів (крім алкогольних напоїв), здійснюється в місцях зберігання, внесених до Єдиного реєстру місць зберігання.

Зберігання алкогольних напоїв на складах тимчасового зберігання, митних складах, в інших приміщеннях, призначених для зберігання товарів під митним контролем відповідно до Митного кодексу України, здійснюється без внесення таких місць зберігання до Єдиного реєстру місць зберігання.

Суб'єкт господарювання, який має ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, має право зберігати алкогольні напої за місцем роздрібної торгівлі, без внесення таких місць зберігання до Єдиного реєстру місць зберігання.

Забороняється зберігання та/або реалізація алкогольних напоїв, отримання яких не підтверджено:

  1. для імпортера – митною декларацією (у тому числі тимчасовою, додатковою чи іншим видом митної декларації) або документом, необхідним для розміщення товарів на тимчасове зберігання під митним контролем;
  2. для суб'єкта господарювання оптової та/або роздрібної торгівлі (крім виробників алкогольних напоїв – щодо вироблених ними алкогольних напоїв) – первинним документом, а при переміщенні в межах одного суб'єкта господарювання – документом на внутрішнє переміщення;
  3. для суб'єкта господарювання, який здійснює зберігання на підставі відповідного договору (правочину), – документом, що підтверджує прийняття товару на зберігання.

Джерело: ДПС у Черкаській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»