• Посилання скопійовано

Єдиний реєстр обладнання: розроблено проєкт порядку його ведення

До Єдиного реєстру обладнання вноситимуть відомості про обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів в розрізі його видів, визначених у статті 38 Закону №3817-IX

Єдиний реєстр обладнання: розроблено проєкт порядку його ведення

21 жовтня 2024 року Мінфін оприлюднив проєкт постанови КМУ (завантажити), яким пропонується:

1. Затвердити Порядок ведення Єдиного реєстру обладнання (завантажити)

Цей Порядок визначає процедуру створення та ведення Єдиного реєстру обладнання, а також механізм внесення відомостей про обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів, крім нікотиновмісних продуктів для орального застосування, яке ввозиться на митну територію України, зберігається та/або використовується на митній території України, до Єдиного реєстру обладнання та їх виключення із зазначеного реєстру.

Датою початку функціонування Єдиного реєстру обладнання вважатимуть 1 січня 2025 року.

Єдиний реєстр обладнання буде вестися державною мовою в електронній формі.

До Єдиного реєстру обладнання вноситимуть відомості про обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів в розрізі його видів, визначених в абзацах другому – десятому частини першої статті 38 Закону №3817-IX.

2. Установити, що Єдиний державний реєстр обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів перетворюється на Єдиний реєстр обладнання згідно зі статтею 27 Закону «Про публічні електронні реєстри».

3. Визнати такою, що втратила чинність, постанову КМУ від 26.04.2024 №466 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного державного реєстру обладнання для підготовки або обробки тютюну, тютюнової сировини, промислового виробництва тютюнових виробів».

Запропоновано встановити, що ця постанова набере чинності з 1 січня 2025 року, але не раніше дня її опублікування.

А наразі зауваження та пропозиції до проєкту постанови потрібно надавати протягом 30 робочих днів з дня оприлюднення на офіційній сторінці Міністерства фінансів України у письмовій та/або електронній формі за адресами: Міністерство фінансів України, вул. Грушевського, 12/2, м. Київ, 01008, e-mail: orlyansky@minfin.gov.ua, ikhliebnikova@minfin.gov.ua.  

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»