• Посилання скопійовано

Податкова служба розглянула пільгу з водного збору

Лист ДПСУ від 01.08.2012 р. №20820/7/15-2117

ДПСУ в листі від 01.08.2012 р. №20820/7/15-2117 нагадала, що з 01.07.2012 р. не є платниками водного збору водокористувачі, які використовують воду виключно для задоволення питних та санітарно-гігієнічних потреб населення (сукупності людей, які перебувають на цій території у той чи інший період часу, незалежно від характеру і тривалості проживання, у межах їхнього житлового фонду та присадибних ділянок), у т.ч. для задоволення виключно власних питних та санітарно-гігієнічних потреб юросіб, фізосіб-підприємців та платників єдиного податку.
З метою розділу XVI ПКУ під терміном «санітарно-гігієнічні потреби» слід розуміти використання води у туалетних, душових, ванних кімнатах та умивальниках і для утримання приміщень у належному санітарно-гігієнічному стані.
Отже, водокористувачі не є платниками збору за спеціальне використання води, якщо обсяги такої води були використані ними для задоволення виключно власних питних та санітарно-гігієнічних потреб.
Якщо обсяги води були використані, у т.ч., з метою іншою, ніж власні питні та санітарно-гігієнічні потреби, то такі водокористувачі сплачують збір за спеціальне використання води на загальних підставах за весь обсяг фактично використаної води.
При цьому декларація зі збору за спеціальне використання води подається за наслідками звітних податкових періодів 2012 року.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»