• Посилання скопійовано

ДПСУ: сплата пенсійного збору при придбанні автомобіля

Лист ПФУ від 10.01.2013 р. №28081/Д-4

ДПСУ: сплата пенсійного збору при придбанні автомобіля

Згідно з Законом "Про збір на обов’язкове державне пенсійне страхування" (в редакції Закону, що діяла до 03.12.2012 р.) платниками збору на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування є підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, фізичні особи, які набувають право власності на легкові автомобілі, що підлягають державній реєстрації (перереєстрації) в підрозділах Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України, крім випадків забезпечення легковими автомобілями інвалідів згідно із законодавством та успадкування легкових автомобілів відповідно до закону.

Відповідно до Цивільного кодексу України право власності у набувача майна за договором виникає з моменту передання майна, якщо інше не встановлене договором або законом.

Відповідно до Закону "Про дорожній рух" власники транспортних засобів та особи, які використовують їх на законних підставах, зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) належні їм транспортні засоби протягом 10 діб після придбання, митного оформлення, одержання транспортних засобів або виникнення обставин, що потребують внесення змін до реєстраційних документів.

Особи, які набули право власності на легковий автомобіль до 03.12.2012 р. та проводять державну реєстрацію в підрозділах Державтоінспекції після набрання чинності Закону України від 02.10.2012 р. №5413-VI, сплачують збір відповідно до норм Закону, що діяли до 03.12.2012 р.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»