• Посилання скопійовано

Авансові внески з рентної плати: нюанси сплати у січні-квітні 2015 року

У I кварталі 2015 року для платників рентної плати розмір авансових внесків встановлюється в розмірі 1/3 суми податкових зобов’язань, визначених в податкових деклараціях за грудень 2014 року

У Міністерстві фінансів України розгляни лист ДФСУ від 23.01.2015 № 163/4/99-99-15-04-01-13 з проханням підтримати пропозицію щодо порядку сплати авансових внесків з рентної плати у січні-квітні 2015 року.

Зокрема, у листі від 03.02.2105 р. № 31-11140-08-10/3324 фахівці Мінфіну зазначили, що платники рентної плати:

  •  за користування надрами для видобування корисних копалин та уповноважена особа, які здійснюють видобування вуглеводнів,
  • за користування радіочастотним ресурсом України;
  • за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України

сплачують до 30 числа кожного місяця (у лютому – до 28 або 29 числа) авансові внески з рентної плати у розмірі однієї третини суми податкових зобов’язань з рентної плати, визначеної у податковій декларації за попередній податковий (звітний) період.

Отже, в I кварталі 2015 року для цих платників рентної плати розмір авансових внесків встановлюється в розмірі однієї третини суми податкових зобов’язань, визначених в податкових деклараціях з плати за користування надрами для видобування корисних копалин, збору за користування радіочастотним ресурсом та рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України за грудень 2014 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»