• Посилання скопійовано

Строки звітування та сплати рентної плати за спецвикористання води у 2017 році

ДФСУ у новому листі назвала граничні терміни звітування та сплати рентної плати за спецвикористання води у 2017 році

Строки звітування та сплати рентної плати за спецвикористання води у 2017 році

ДФСУ у листі від 30.01.2017 р. №2069/7/99-99-12-03-04-17 нагадала, що з 1 січня 2017 року до ПКУ внесено зміни Законами  №1797-VIII та №1791-VIII, зокрема, і в частині рентної плати за спецвикористання води. Докладно про ці зміни читайте в аналітиці від редакції>>

 

Ставки рентної плати за спецвикористання води

Законом №1791-VIII збільшено ставки рентної плати, які застосовуються при обчисленні податкових зобов’язань за результатами господарської діяльності у 2017 році. 

Переглянути усі нові ставки рентної плати за спеціальне використання води можна тут>

 

Особливості подання звітності

Платники рентної плати за спецвикористання води обчислюють суму рентної плати наростаючим підсумком з початку року та складають податкові декларації. За IV квартал 2016 р. (граничний термін подання - 9 лютого) ще потрібно звітувати за "старою формою", затвердженою наказом Мінфіну від 17.08.2015 р. №719. А от за I квартал 2017 року і надалі слід подавати уже нову форму, затверджену наказом Мінфіну від 07.11.2016 р. №927.

Податкові декларації подаються платниками рентної плати за спецвикористання води контролюючим органам за місцем податкової реєстрації.

ДФС також зазначила: на податковий облік за неосновним місцем обліку необхідно брати водокористувачів, до складу яких входять структурні підрозділи, розташовані на територіях, інших ніж головне підприємство, тобто за місцезнаходженням водних об’єктів, з яких здійснюється забір води або за місцезнаходженням об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність з використанням обсягів води, отриманих шляхом забору з таких водних об’єктів.

Суб’єкт господарювання, зареєстрований платником рентної плати, який у звітному (податковому) році планує здійснювати використання води виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, на підставі заяви, складеної у довільній формі, має повідомити не пізніше граничного терміну подання податкової звітності з рентної плати за І квартал звітного (податкового) року відповідний контролюючий орган про відсутність у нього у звітному (податковому) році об’єкта оподаткування. Тоді податкову звітність з рентної плати протягом податкового (звітного) року він не подає.

Якщо у госпсуб’єкта, зареєстрованого платником рентної плати, у деяких звітних (податкових) періодах звітного (податкового) року відсутній об’єкт оподаткування у зв’язку з використанням обсягів води у таких періодах виключно для власних питних та санітарно-гігієнічних потреб, то такий суб’єкт господарювання повинен подавати до контролюючого органу звітність до кінця звітного (податкового) року.

 

 Граничні терміни подання декларації рентної плати та сплати податкових зобов'язань

Період

Подання декларації

Сплата податкових зобовязань

IV квартал 2016 року

9 лютого

17 лютого

I  квартал 2017 року

10 травня

19 травня

I I   квартал 2017 року

9 серпня

19 серпня

I I I  квартал 2017 року

9 листопада

17 листопада

IV квартал 2017 року

9 лютого 2018 р.

19 лютого 2018 р.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»