• Посилання скопійовано

Як визначити відсоткову ставку у контрольованій операції

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо визначення відсоткової ставки у контрольованій операції

Як визначити відсоткову ставку у контрольованій операції

ДФСУ в у листі від 12.07.2017 р. №1136/6/99-99-15-02-02-15/IПК зазначила, що згідно з пп. 39.3.3.2 ПКУ під час застосування методу порівняльної неконтрольованої ціни порівняння ціни контрольованої операції проводиться з ціною зіставних неконтрольованих операцій, які фактично здійснені платником податків або іншими особами.

Порівняння ціни проводиться на підставі наявної інформації про ціни, застосовані протягом періоду, який аналізується, або інформації на найближчу до дня здійснення контрольованої операції дату, крім випадків, передбачених пп. 39.2.1.3 ПКУ.

При цьому, згідно з пп. 39.2.2.1 ПКУ, контрольовані операції визнаються зіставними з неконтрольованими, якщо немає значних відмінностей між ними, що можуть істотно вплинути на фінрезультат під час застосування відповідного методу трансфертного ціноутворення, або такі відмінності можуть бути усунені шляхом коригування умов та фінрезультатів неконтрольованої операції для уникнення впливу таких відмінностей на порівняння.

До податкових різниць, які коригують фінрезультат до оподаткування, належать різниці, що виникають за операціями з нерезидентами з придбання (продажу) товарів, робіт, послуг.

Таким чином, під час застосування методу порівняльної неконтрольованої ціни відбувається порівняння договірної (контрактної) вартості фінансової послуги з ціною (діапазоном цін) зіставних неконтрольованих операцій.

Така договірна вартість фінансової послуги відображається у звіті про контрольовані операції і порівнюється з діапазоном цін при визначенні необхідності проведення коригування фінансового результату до оподаткування відповідно до п. 140.5 ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»