• Посилання скопійовано

Розроблено зміни до Положення про акцизні марки

Оприлюднено проект постанови КМУ «Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів»

Розроблено зміни до Положення про акцизні марки

4 січня 2018 року на веб-порталі ДФСУ розміщено проект постанови КМУ «Про внесення змін до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних і тютюнових виробів» (завантажити).

Проект постанови розроблено з метою приведення Положення у відповідність до Закону № 1797-XIII  та Закону № 1791-VIII.

Запропоновано доповнити пункти 10 та 20 Положення відповідними нормами, а саме:

  • видача марок акцизного податку виробникам тютюнових виробів здійснюється з урахуванням вимог пп. 222.1.2 ПКУ, зокрема, сплата акцизного податку протягом п’яти робочих днів після отримання марок  акцизного податку; 
  • для алкогольних напоїв іноземного виробництва позначення суми акцизного податку, діючої на момент виробництва марки акцизного податку.

Крім того, проектом постанови пропонується:

- заборонити контролюючим органам вимагати від покупців марок акцизного податку в цілому, а не лише від імпортерів, документів, не передбачених статтею 226 ПКУ;

- здійснювати продаж марок акцизного податку імпортерам алкогольних напоїв і тютюнових виробів на підставі заяви, поданої в електронній формі, замість паперової.  

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту постанови можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Державна фіскальна служба України: 04655, МСП, м. Київ – 53, Львівська площа, 8,e-mail: kontrol481@sfs.gov.ua.

Державна регуляторна служба України: м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»