• Посилання скопійовано

Чи подавати повторно відомості про об’єкти оподаткування у зв'язку зі змінами у формі №20-ОПП?

Податківці роз'яснили, що платникам податків не потрібно повторно подавати повідомлення за ф. №20-ОПП за раніше поданими об’єктами оподаткування через зміни в формі повідомлення

Чи подавати повторно відомості про об’єкти оподаткування у зв'язку зі змінами у формі №20-ОПП?

Нагадуємо, що наказом Мінфіну від 06.10.2017 р. №839  внесено зміни до форми Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП.

Зокрема, розділ 3 форми № 20-ОПП доповнено новою графою 12 «Реєстраційний номер об’єкта оподаткування (зазначити у разі наявності)», яка заповнюється у разі реєстрації об’єкта оподаткування у відповідному державному органі з отриманням відповідного реєстраційного номера.

Наприклад, таким номером є: кадастровий номер - для земельної ділянки; реєстраційний номер об’єкта нерухомого майна - для нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки; номер кузова транспортного засобу - для легкового автомобіля; номер шасі транспортного засобу - для вантажного автомобіля та причепа; бортовий реєстраційний номер - для суден; реєстраційний знак - для повітряних суден тощо.

Проте  ДФСУ у підкатегорії 119.11 ресурсу "ЗІР" наголошують, що платникам податків не потрібно повторно подавати повідомлення за ф. №20-ОПП за раніше поданими об’єктами оподаткування, у зв’язку зі змінами, внесеними Наказом №839.

Читайте також: Зміни до форми № 20-ОПП: приклади заповнення

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»