• Посилання скопійовано

Місяць придбання та реєстрації транспортного засобу різні: як нараховується транспортний податок?

Яким чином нараховується транспортний податок, якщо місяць в якому придбано транспортний засіб не співпадає з місяцем, в якому його зареєстровано? Консультує ДФСУ

Місяць придбання та реєстрації транспортного засобу різні: як нараховується транспортний податок?

У підкатегорії 111.05 ресурсу "ЗІР" податківці зазначили що за транспортні засоби, придбані протягом року, транспортний податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт – проведено реєстрацію транспортного засобу. 

У разі, якщо місяць в якому придбано транспортний засіб і місяць, в якому проведено процедуру його державної реєстрації, є різними, то сплачуватись транспортний податок повинен з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Нагадуємо, що у 2018 році тарнспортний податок сплачується, як і в 2017 році (до статті 267 ПКУ, яка регулює сплату транспортного податку, зміни не вносилися). 

За пп. 267.2.1 ПКУ об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Оскільки з 1 січня 2018 року розмір мінімальної зарплати становить 3723 грн, то така вартість зросла до 1 396 125 грн. Про це тут>>

Ставки місцевих податків і зборів для м. Києва на 2018 рік  дивіться тут>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»