• Посилання скопійовано

Перерахували аванс при розмитненні: як повернути зайву суму?

Податківці розповіли, як можна повернути зайво перераховане мито

Перерахували аванс при розмитненні: як повернути зайву суму?

В Івано-Франківській митниці ДФС інформують, що відповідно до наказу Мінфіну від 18.07.2017 р. №643 платник податків має право на повернення залишків коштів авансових платежів (передоплати).

Для повернення коштів авансових платежів (передоплати) платником податків до митниці ДФС подається заява (оригінал) в письмовому вигляді довільної форми, підписана платником податків, або засобами електронного зв’язку в електронній формі з обов’язковим дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного цифрового підпису відповідальних осіб. Така заява може бути подана протягом 1095 днів з дня внесення авансових платежів (передоплати) на рахунок митниці ДФС.

У заяві платником податків вказуються:

1) прізвище, ім’я та по батькові й реєстраційний номер облікової картки платника податків у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків платника – фізичної особи (ідентифікаційний код) або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті);

2) сума коштів до повернення;

3) спосіб повернення коштів:

а) на поточний рахунок платника податку в установі банку із зазначенням реквізитів (інформація щодо реквізитів надається уповноваженим банком у вигляді довідки (копії) із зазначенням № розрахункового рахунку платника, ІПН, МФО банку);

б) для виплати готівкою (у разі, якщо кошти авансових платежів (передоплати) вносилися готівкою).

Нагадаємо, отримати консультації з питань розмитнення, а також здійснити митне оформлення транспортних засобів для вільного обігу в зоні діяльності Івано-Франківської митниці ДФС можна у шести підрозділах митного оформлення, зокрема:

– відділ митного оформлення №1 митного поста «Прикарпаття», м. Івано-Франківськ, вул. Польова, 6;

– відділ митного оформлення №2 митного поста «Прикарпаття», м. Івано-Франківськ, с. Микитинці, вул. Юності, 47;

– сектор митного оформлення №1 митного поста «Прикарпаття», Івано-Франківська обл. Тисменицький р-н., с. Ямниця, вул. Н. Яремчука, 2;

– митний пост «Коломия», Івано-Франківська область, м. Коломия, вул. Горбаша, 1;

– митний пост «Калуш», Івано-Франківська область, м. Калуш, ст. Кропивник;

– митний пост «Долина», Івано-Франківська обл., м. Долина, вул. Обліски, 139.

Також консультацію щодо особливостей митного оформлення, ввезених на митну територію України транспортних засобів, можна отримати зателефонувавши на «гарячу лінію» за номерами: (0342) 72-52-77 та (0342) 72-52-76.

Джерело: ДФС в Івано-Франківській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»