• Посилання скопійовано

Ставки екоподатку за забруднення водних ресурсів у 2023 р. зросли вдвічі

Наразі відбувається поетапне збільшення розміру ставок екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти. У 2023 році вони становлять вже 60% від запланованих (у 2022 році було лише 30%)

Ставки екоподатку за забруднення водних ресурсів у 2023 р. зросли вдвічі

ДПС в Одеській області вважає доцільним акцентувати увагу платників екологічного податку, які здійснюють скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти, що ставки екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти з 01.01.2023 року суттєво підвищилися.

У частині оподаткування екологічним податком збільшено відсоток щорічного підвищення ставки екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об'єкти.

Тобто, відбувалось поетапне збільшення розміру ставок екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти.

Так, п. 37 підрозділу 5 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ установлено, що за податковими зобов'язаннями з екологічного податку, що виникли з 1 січня 2023 року до 31 грудня 2023 року включно, ставки податку становлять 60 відсотків ставок, передбачених п. 245.1 і 245.2 ПКУ.

Отже, в інтересах платників екологічного податку за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти – вжити всіх можливих заходів щодо максимального очищення стічних вод, таким чином мінімізувати вміст в них кількості забруднюючих речовин, та відповідно скоротити витрати на нарахування та сплату екологічного податку.

Обов’язково при визначенні податкових зобов’язань з екологічного податку, що виникли з 01.01.2022 року необхідно керуватися нормами Податкового кодексу України з урахуванням змін, внесених Законом України від 30.11.2021 р. №1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

***

Читайте також: Як зросли ставки екологічного податку у 2022 році?

Джерело: ДПС у Одеській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»