• Посилання скопійовано

Спеціальне використання водних біоресурсів: як сплачується?

Обсяг спеціального використання водних біоресурсів – це обсяг вилучення суб’єктами рибного господарства із природного середовища конкретних видів водних біоресурсів за певний проміжок часу

Спеціальне використання водних біоресурсів: як сплачується?

Західне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків інформує щодо порядку та процедури сплати за спеціальне використання водних біоресурсів.

Отже, Порядок справляння плати за спеціальне використання водних біоресурсів і розмірів плати за їх використання затверджено постановою КМУ від 12.02.2020 №125

Такий порядок визначає процедуру справляння суб’єктами рибного господарства плати за спеціальне використання водних біоресурсів, що є державною власністю.

Пунктом 2 Порядку визначено, що плата – це плата, яка справляється суб’єктами рибного господарства за спеціальне використання водних біоресурсів відповідно до обсягу спеціального використання водних біоресурсів та зараховується відповідно до Бюджетного кодексу України.

Обсяг спеціального використання водних біоресурсів – це обсяг вилучення суб’єктами рибного господарства із природного середовища конкретних видів водних біоресурсів за певний проміжок часу. 

Згідно з п. 3 Порядку спеціальне використання водних біоресурсів здійснюється суб’єктами рибного господарства на підставі дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) та за плату, розмір якої встановлено постановою КМУ від 12.02.2020 №125 «Про затвердження Порядку справляння плати за спеціальне використання водних біоресурсів і розмірів плати за їх використання». 

Плата не справляється із суб’єктів рибного господарства, які здійснюють вилов водних біоресурсів у науково-дослідних, науково-промислових, дослідно-конструкторських цілях, з метою з’ясування їх санітарно-епідеміологічного стану, контрольний вилов водних біоресурсів для визначення їх стану та запасів, якщо це не пов’язане з отриманням прибутку – п. 4 Порядку.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»