• Посилання скопійовано

Нюанси складання Розрахунку платежів за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів

Як заповнюється Розрахунок платежів за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів (у т. ч. колонка «фактично виловлено (добуто), тонн») для визначення плати за спеціальне використання водних біоресурсів?

Нюанси складання Розрахунку платежів за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів

Податківці в ЗІР повідомляють, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12.02.2020 року № 125 «Про затвердження Порядку справляння плати за спеціальне використання водних біоресурсів і розмірів плати за їх використання» та з урахуванням змін, внесених до неї, зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 року № 1479 «Деякі питання проведення аукціонів з продажу права на укладення договорів на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) шляхом електронних торгів, затвердження типового договору на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах), внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такими, що втратили чинність, постанов Кабінету Міністрів України» (далі – Постанова № 125), Державним агентством меліорації та рибного господарства України (далі – Держрибагентство) здійснюється розроблення проєкту наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України «Про затвердження Інструкції про порядок обчислення та внесення платежів за спеціальне використання водних біоресурсів».

Розміри плати за спеціальне використання водних біоресурсів затверджені Постановою № 125.

Пунктом 8 Порядку справляння плати за спеціальне використання водних біоресурсів, затвердженого Постановою № 125 (далі – Порядок № 125), визначено, що контроль за достовірністю поданих користувачами водних біоресурсів звітних даних про обсяги спеціального використання водних біоресурсів здійснюють територіальні органи Держрибагентства.

Станом на сьогодні обчислення та внесення платежів за спеціальне використання водних біоресурсів здійснюється відповідно до Інструкції про порядок обчислення та внесення платежів за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів, затвердженої спільним наказом Державного комітету рибного господарства України, Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України, Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України, Державної податкової адміністрації України від 24.12.1999 № 167/156/299/300/650 (далі – Інструкція № 167).

Тобто, при визначенні податкового зобов’язання з плати за спеціальне використання водних біоресурсів та заповненні розрахунку платежів за спеціальне використання рибних та інших водних живих ресурсів (далі – Розрахунок) (у т. ч. колонки «фактично виловлено (добуто), тонн») платникам необхідно користуватися Інструкцією № 167.

При цьому, враховуючи норму п. 8 Порядку № 125, з питань правильності визначення показників Розрахунку платникам необхідно звертатися до територіальних органів Держрибагентства.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»