• Посилання скопійовано

Уряд вирішив оновити правила оподаткування рентою радіочастот

Ухваленим Урядом законопроєктом пропонується внести зміни до ПКУ, якими, зокрема: скасувати усі підвищувальні та понижувальні коефіцієнти, що застосовуються до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України

Уряд вирішив оновити правила оподаткування рентою радіочастот

19 січня Урядом на своєму засіданні було схвалено проєкт Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо рентної плати за користування радіочастотним спектром (радіочастотним ресурсом) України». Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм-каналі.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Податкового кодексу України, аби: 

  • скасувати усі підвищувальні та понижувальні коефіцієнти, що застосовуються до ставок рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України; 
  • доповнити платників рентної плати субʼєктами господарювання, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України на підставі ліцензії на користування радіочастотним спектром та витягу з реєстру присвоєнь радіочастот загальних користувачів. 

Також передбачено заміну строку шість місяців, згідно з яким контролюючі органи надають відповідним органам інформацію про несплату або сплату не в повному обсязі рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України, на строк три місяці.

Додатково пропонується внести зміни до ЗУ «Про електронні комунікації», якими виключаються норми щодо надання повноважень КМУ затверджувати методику розрахунку ставок рентної плати за користування радіочастотним спектром.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»