• Посилання скопійовано

Для учасників бойових дій - пільгові ставки оренди для сільськогосподарських угідь: законопроєкт

Законопроєктом №10418 пропонується внести зміни до ПКУ щодо встановлення пільгового розміру орендної плати для земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної і комунальної власності, наданих в оренду учасникам бойових дій

Для учасників бойових дій - пільгові ставки оренди для сільськогосподарських угідь: законопроєкт

19 січня у ВРУ зареєстровано законопроєкт №10418 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо встановлення пільгового розміру орендної плати для земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної і комунальної власності, наданих в оренду учасникам бойових дій". 

Законопроєкт спрямований на забезпечення учасників бойових дій земельними ділянками з пільговою ставкою орендної плати у розмірі 0,1 відсотка їх нормативної грошової оцінки. На думку законотворців, це дозволить покращити інтеграцію учасників бойових дій в цивільне життя, а також дати можливість виробляти агропродукцію або здавати ділянку в суборенду.

Також проєкт покликаний залишити масиви земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності у власності держави та громад, зберігши подальшу можливість здачі їх в оренду та наповнення відповідних бюджетів.

Законопроєктом передбачається встановлення розміру орендної плати учасникам бойових дій з числа осіб, статус учасника бойових дій яким надано відповідно до пунктів 19-25 частини першої статті 6 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" на ділянки площею до 2,0 га, з річною сумою платежу:

  • для сільськогосподарських угідь, нормативну грошову оцінку яких проведено - 0,1 відсотка їх нормативної грошової оцінки;
  • для сільськогосподарських угідь, нормативну грошову оцінку яких не проведено - 0,1 відсотка нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»