• Посилання скопійовано

За які авто слід сплачувати податок у 2024 році: дані від Мінекономіки

Cтаном на 5 лютого на сайті Мінекономіки вже зʼявилася інформація про затвердження переліку легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком у 2024 році. Перелік налічує 184 моделі авто

За які авто слід сплачувати податок у 2024 році: дані від Мінекономіки

За пп. 267.2.1 ПКУ до об'єкта оподаткування належатимуть легкові авто, у яких:

  • від дати випуску минуло не більше ніж 5 років;
  • середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів МЗП, встановленої законом на 1 січня (у 2024 році – це 7 100 грн х 375 = 2 662 500 грн).

Нагадуємо, що ця середньоринкова вартість визначається Мінекономіки за методикою, затвердженою КМУ, станом на 1 січня податкового (звітного) року.

І ось станом на 5 лютого на сайті Мінекономіки вже зʼявилася відповідна інформація. З переліком авто можна ознайомитися тут. Він налічує 184 моделі авто.

 

Які наслідки для платників транспортного податку?

Якщо перелік на сайті Мінекономіки містить транспортний засіб з параметрами, що відповідають легковому автомобілю власника, то такий автомобіль є об’єктом оподаткування транспортним податком у звітному періоді починаючи з 1 січня податкового (звітного) року. Буде справедливим і зворотне: якщо ви маєте автомобіль, який відповідає двом першим умовам (щодо року випуску і вартості), але в переліку його немає – сплачувати транспортний податок ви не повинні!

Податок сплачують за кожен легковий автомобіль, що відповідає наведеним вище критеріям, у фіксованому розмірі – 25 000 грн.

Як звітувати юрособам з транспортного податку, ми розповідали тут.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»