• Посилання скопійовано

Терміни перерахування ПДФО, якщо фізособа здійснює незалежну професійну діяльність

В який термін фізична особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність, зобов’язана перерахувати податок на доходи фізичних осіб з отриманих доходів?

Оподаткування доходів, отриманих фізичною особо, яка провадить незалежну професійну діяльність визначено статтею 178 розділу IV Податкового кодексу України (далі — Кодекс). Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають податкову декларацію за результатами року в термін до 1 травня року, що настає за звітним.

Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником самостійно згідно з даними, зазначеними в податковій декларації. Відповідно до п. 179.7 ст. 179 розділу IV Кодексу фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»