• Посилання скопійовано

Навіть якщо наймач сплачує лише за комунпослуги, для власника житла це дохід

Чи потрібно декларувати дохід і сплачувати податок, якщо у 2011 році здавали житло в найм на умовах сплати за нього комунальних послуг?

Доходи громадян від найму житла підлягають обов’язковому оподаткуванню. Це стосується і тих, хто здійснює найм житла на умовах оплати мешканцями лише комунальних послуг. У цьому випадку доходом вважається сума комунальних платежів. Відповідно до чинного законодавства, податок самостійно розраховується та сплачується громадянином, який здійснює такі виплати. Сума податку становить 15 відсотків від отриманого доходу. Незалежно від того, які отримано доходи при здаванні житла — мінімальні чи максимальні, — всі вони підлягають оподаткуванню. До 1 травня 2012 року слід подати декларацію про доходи.

За матеріалами «гарячої лінії» ДПІ Нахімовського району м. Севастополя

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»