• Посилання скопійовано

Ваш заробіток понад дев’ять тисяч гривень?

ДПС у м. Севастополі звертає увагу громадян, які протягом 2011 року отримували дохід у вигляді заробітної плати та суми винагород за цивільно-правовими договорами від декількох податкових агентів. Податковими агентами щодо ПДФО виступають юридичні та фізичні особи — суб’єкти господарської діяльності й особи, які займаються незалежною професійною діяльністю.

У разі якщо в якому-небудь із календарних місяців 2011 року загальна сума зазначеного доходу перевищила 9410 грн (десятиразовий розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом станом на 1 січня 2011 року), то такі громадяни зобов’язані подати декларацію про майнове становище та доходи за своїм місцем реєстрації (пп. «є» п. 176.1 ст. 176 ПКУ від 02.12.2012 р. №2755). Проте якщо дохід отримано тільки від одного податкового агента (наприклад, зарплата понад 9410 грн), то декларувати його не потрібно. Ця вимога є істотною відмінністю кампанії декларування, що проводиться цього року.

Разом з тим слід зазначити, що наказом Міністерства фінансів України від 03.02.2012 р. №84 змінено форму податкової декларації про майнове становище і доходи та додатка до неї. Нова форма декларації розміщена у розділі «Декларування доходів».

 

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»