• Посилання скопійовано

Встановлення пільг на отримання вугілля

Чи має право на пільгу щодо сплати податку на доходи фізичних осіб за отримане вугілля відповідно до Постанови №303 вдова померлого пенсіонера вугільного підприємства, і якщо так, то з якого часу?

Законом №5019 внесено зміни до абзацу п’ятого пп. 165.1.20 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу.
Так, згідно з цим підпунктом до загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку не включаються такі доходи: вартість вугілля та вугільних брикетів, безоплатно наданих в обсягах та за переліком професій, що встановлюються Кабінетом Міністрів України, у тому числі компенсації вартості такого вугілля та вугільних брикетів, зокрема, сім’ям працівників, які загинули (померли) на підприємствах з видобутку (переробки) вугілля, що отримують пенсії у зв’язку із втратою годувальника, а також вдовам померлих пенсіонерів, зазначених в цьому підпункті, які за життя мали таке право.
Прикінцевими положеннями Закону №5019 установлено, що цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.
Указом №503 установлено, що офіційне оприлюднення нормативно-правових актів, що їх приймають Верховна Рада України, Президент України, Кабінет Міністрів України, здійснюється в офіційних друкованих виданнях, а саме в «Офіційному віснику України», газеті «Урядовий кур’єр».
Закон №5019 офіційно опубліковано в газеті «Урядовий кур’єр» від 03.08.2012 р. №138.
Таким чином, вищезазначений Закон, який установлює відповідні пільги (звільнення від обкладення податком на доходи фізичних осіб вдови померлого пенсіонера вугільного підприємства при отриманні нею вугілля відповідно до Постанови №303), набрав чинності з 04.08.2012 р.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»