• Посилання скопійовано

Податкова знижка для студентів, які отримували доходи за цивільно-правовим договором

Чи мають право батьки скористатися податковою знижкою на навчання, якщо студент отримував доходи за цивільно-правовим договором?

Відповідно до Податкового кодексу України податкова знижка — це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг), на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками звітного року у вигляді заробітної плати. При цьому Податковим кодексом установлено обмеження: сума нарахованої податкової знижки не повинна перевищувати суму загального оподатковуваного доходу платника, одержаного протягом року як заробітна плата. Згідно з Податковим кодексом заробітна плата — це основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом. Ці відносини регулюються трудовим законодавством, зокрема Кодексом законів про працю. Укладаючи трудовий договір із працівником, працедавець видає наказ про зарахування його на роботу, на підставі якого у трудовій книжці робиться запис про прийняття його на роботу на відповідну посаду. Таким чином, якщо студент протягом звітного року одержував доходи від виконання договорів цивільно-правового характеру, які не є трудовими договорами, то члени його сім’ї першого ступеня споріднення мають право на податкову знижку щодо сум, сплачених за навчання такого студента.
За матеріалами чат-конференції з заступником голови ДПС у Львівській області Олексієм Сторчилом на тему: «Декларування доходів громадян: особливості та деякі практичні аспекти цьогорічної кампанії»

Джерело: ДФС у Львівській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»