• Посилання скопійовано

ДПІ: особливості подання декларації про доходи

ДПІ у Дарницькому районі м. Києва ДПС відповідає на питання щодо подання декларації про майновий стан і доходи

ДПІ: особливості подання декларації про доходи

1. В яких випадках платник податку ФО звільняється від обов’язкового подання декларації, незалежно від видів отриманих доходів?

Відповідь: Платники податку звільняються від обов’язку подання податкової декларації в таких випадках:

- якщо вони є неповнолітніми або недієздатними особами і при цьому перебувають на повному утриманні інших осіб (у тому числі батьків) та/або держави станом на кінець звітного податкового року;

- перебувають під арештом або є затриманими чи засудженими до позбавлення волі, перебувають у полоні або ув’язненні на території інших держав станом на кінець граничного строку подання декларації;

- перебувають у розшуку станом на кінець звітного податкового року;

- перебувають на строковій військовій службі станом на кінець звітного податкового року;

- у разі отримання доходів виключно від податкових агентів.

2. Чи відображаються ФО доходи, отримані у вигляді спадщини (подарунку), що оподатковуються за нульовою ставкою в річній податковій декларації про майновий стан і доходи?

Відповідь: фізичні особи – платники податку, що одержали дохід у вигляді спадщини (подарунку), який згідно із Кодексом оподатковується за нульовою ставкою податку, не зобов’язані включати вартість (суму) такої спадщини (подарунку) до складу загального річного оподатковуваного доходу та подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, але за умови відсутності інших підстав для подання декларації.

3. Чи можливо заповнити декларацію в електронному вигляді?

Відповідь: так, можливо. Для зручності обслуговування підприємців Державна податкова служба впровадила сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», що дозволяє заповнити декларацію в електронному вигляду.

Для користування послугою платникові треба буде мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.

Для цього платникам податків Дарницького району необхідно звернутись до акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту державної податкової служби при ДПІ у Дарницькому районі районі.

4. В який термін необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи фізичній особі підприємцю на загальній системі оподаткування?

Відповідь: Декларація про майновий стан і доходи фізичними особами – підприємцями  подається до органу державної податкової служби за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) року за 2012 рік до 9 лютого 2013 року.

5. Чи необхідно подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи фізичній особи, яка у звітному календарному році отримала дохід від продажу нерухомого майна, яке перебувало у власності понад три роки?

Відповідь: враховуючи те, що дохід, отриманий фізичною особою у звітному календарному році від продажу (обміну) не частіше одного разу протягом звітного податкового року нерухомого майна, яке перебувало у власності понад три роки, не оподатковується, то подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи не обов’язково. 

Джерело: ДПІ у Дарницькому районі м. Києва

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»