• Посилання скопійовано

Нюанси подання декларації про доходи у 2013 році

Які існують традиційні способи подання декларації про майновий стан та доходи громадян до податкової служби та які запроваджені з 2013 року?

Нюанси подання декларації про доходи у 2013 році

Відповідь: Податкова декларація подається до органу державної податкової служби в один із таких способів за вибором платника податку: особисто платником або уповноваженою на це особою або надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У 2013 році платникам податків надано можливість подавати декларацію практично з дому, а саме засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

При цьому поштове відправлення слід здійснити не пізніше, ніж за десять днів до закінчення граничного терміну подання декларації, встановленого статтею 49 ПКУ, а при поданні  в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, у якому минає такий граничний термін (п. 49.5 ПКУ).

Звертаю увагу, що на офіційному сайті ДПС України розміщено відео-ролик щодо порядку заповнення декларації. Отже, заповнити декларацію в домашніх умовах або на робочому місці та надіслати податковим органам, використовуючи мережу Інтернет, можна без будь-яких труднощів.

Джерело: ДПІ у Солом'янському районі м.Києва ДПС

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»