• Посилання скопійовано

Розлучена мати має право на підвищену соціальну пільгу

Платник податку, який вважається одинокою матір’ю (батьком), має право на ПСП у розмірі 150% суми пільги у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років

Розлучена мати має право на підвищену соціальну пільгу

Податкова соціальна пільга (ПСП) дає можливість платнику податку зменшити оподаткування загального місячного доходу, отриманого у вигляді заробітної плати від одного роботодавця.

Податковим кодексом України встановлено, що платник податку, який вважається одинокою матір’ю (батьком), має право на ПСП у розмірі, що дорівнює 150% суми пільги (у 2014 р. – 913,50 грн) у розрахунку на кожну дитину віком до 18 років.

При цьому граничний розмір заробітної плати, яка дає право на отримання ПСП, визначається як добуток суми, визначеної в абзаці першому пп.169.4.1 п.169.4 ст.169 Податкового кодексу (у 2014 р. – 1710 грн), та відповідної кількості дітей.

Для отримання пільги на дитину (дітей), такому платнику податків необхідно подати за місцем роботи:

- заяву про застосування пільги;

- копію свідоцтва про народження дітей;

 -копію паспорта.

Для застосування ПСП одинокою матір’ю (батьком) вважається особа, яка на момент застосування роботодавцем пільги, маючи дитину (дітей) не перебуває у шлюбі, зареєстрованому згідно з законом.

Джерело: ДФС у Кіровоградській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»