• Посилання скопійовано

Коли та як оподатковується викупна сума за договором добровільного страхування життя

Якщо розмір викупної суми перевищує суму внесених страхових платежів за договором добровільного страхування життя, то частина такого перевищення оподатковується ПДФО та військовим збором

Коли та як оподатковується викупна сума за договором добровільного страхування життя

Нагадуємо, що викупна сума – це сума, яка виплачується страховиком у разі дострокового припинення дії договору страхування життя та розраховується математично на день припинення договору залежно від періоду, протягом якого діяв договір, згідно з методикою, яка проходить експертизу в Уповноваженому органі. Уповноважений орган може встановити вимоги до методики розрахунку викупної суми.

ДФС у листі від 09.02.2016 р. №1274/О/99-99-17-03-03-14 роз'яснила, що не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку, тобто не оподатковується ПДФО і військовим збором викупна сума, розмір якої не перевищує суму внесених страхових платежів за договором добровільного страхування життя, іншого ніж довгострокове страхування життя.

Якщо ж розмір викупної суми перевищує суму внесених страхових платежів, то частина такого перевищення оподатковується ПДФО і військовим збором на загальних підставах.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»