• Посилання скопійовано

ДФС про оподаткування ПДФО доходу, виплаченого за рішенням суду

Державна фіскальна служба розглянула питання щодо оподаткування ПДФО і військовим збором доходу, виплаченого за рішенням суду

ДФС про оподаткування ПДФО доходу, виплаченого за рішенням суду

ДФСУ у листі від 07.08.2017 р. №1526/Т/99-99-13-02-03-14/ІПК роз'яснила, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються інші доходи (недонарахована надбавка за стаж наукової діяльності, недонарахована виплата при отриманні допомоги при виході на пенсію, компенсація втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати), додаткове благо (відшкодування витрат, понесених при одержанні правової допомоги) з урахуванням пп. "г" пп. 164.2.17 ПКУ та дохід у вигляді відшкодування немайнової (моральної) шкоди відповідно до пп. 164.2.14 ПКУ, крім випадків, визначених цим підпунктом.

При цьому юридична особа має виконати усі функції податкового агента, встановлені ПКУ. Водночас обов'язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і декларація про доходи не подається, якщо такий платник податку отримував доходи виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених розділом IV ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»