• Посилання скопійовано

Фермерське господарство розташоване на території об'єднаної громади: куди сплачувати податки?

Куди подавати звітність, сплачувати ПДФО та єдиний податок госпсуб'єкту з місцезнаходженням на території громади, розташованої на території суміжного району, що увійшла до складу ОТГ?

Фермерське господарство розташоване на території об'єднаної громади: куди сплачувати податки?

ДФС у Волинській області у листі від 21.02.2018 р. №707/ІПК/03-20-13-09-07 роз'яснила:

1) У фермерського господарства із місцезнаходженням на території громади, розташованої на території суміжного району, що увійшла до складу ОТГ, виникає обов'язок стати на облік за таким неосновним місцем обліку у контролюючому органі який є основним місцем обліку для адміністративного центру утвореної ОТГ.

2) Оскільки розташуванням заявника є територія громади, що увійшла до складу ОТГ, то податковий агент, який здійснює нарахування (виплату) доходів у вигляді орендної плати за земельні ділянки сільськогосподарського призначення, сплачує (перераховує) ПДФО до бюджету цієї ОТГ на рахунки, відкриті в органах Держказначейства.

3) За земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які використовуються фермерським господарством на території села, яке ввійшло до складу ОТГ, сплачувати єдиний податок 4 групи необхідно до місцевого бюджету ОТГ на рахунок, відкритий Головним управлінням Державної казначейської служби України у відповідній області.

При цьому фермерське господарство, як платник єдиного податку 4 групи, зобов'язаний подавати загальну податкову декларацію з єдиного податку контролюючому органу за основним місцем обліку, а звітні податкові декларації до контролюючого органу за місцем розташування кожної наявної земельної ділянки.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФС у Волинській обл.

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»