• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують не оподатковувати аліменти від нерезидентів

У Верховній Раді зареєстровано новий законопроект щодо захисту прав дітей

Нардепи пропонують не оподатковувати аліменти від нерезидентів

19 квітня 2018 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 8295 «Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України». Його авторами є І. Луценко, І. Геращенко, А. Герасимов та ще понад три десятки нардепів.

 

Що пропонується?

1) Не включати до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку аліменти, що виплачуються платнику податку згідно з рішенням суду або за добровільним рішенням сторін у сумах, визначених згідно із Сімейним кодексом України, в тому числі аліменти, що виплачуються нерезидентом;

2) Розширити перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки. 

А саме з 1 січня 2019 року пропонується дозволити платникам ПДФО включати до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника податку за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень пункту 164.6 ПКУ, такі фактично здійснені ним протягом звітного податкового року витрати, як суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім'ї першого ступеня споріднення.

***

Читайте також:

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»