• Посилання скопійовано

Податківці не змінюють своєї думки: компенсація витрачених коштів є доходом працівника

Попри рішення ВС, регіональні податківці продовжують стверджувати, що компенсація витрачених працівником коштів оподатковується ПДФО та військовим збором

Податківці не змінюють своєї думки: компенсація витрачених коштів є доходом працівника

ДФС у Запорізькій області в індивідуальній консультації від 31.08.2018 р. № 3796/ІПК/08-01-13-02-10 зазначила: якщо фізособою-працівником придбання товарів здійснено не за рахунок попередньо виданих юрособою (роботодавцем) коштів під звіт, то дохід, виплачений такій особі за реалізовані (продані) товари, включається до її загального місячного (річного) оподаткованого доходу як інші доходи та оподатковується ПДФО та військовим збором на загальних підставах.

Нагадаємо, що висновок про те, що відшкодування витрачених коштів працівника на придбання товарів для підприємства оподатковується ПДФО та військовим збором, податківці вперше зробили  в індивідуальній консультації №765/6/99-99-12-02-03-15/ІПК. Про це ми розповідали тут.

З цим висновком не погодилось ані підприємство, яке отримало таку ІПК, ані адмінсуд, який, власне, й скасував її (рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 02.05.2018 р. у справі № 816/909/18). Усі подробиці ми розповідали тут>>

А згодом з цим висновком не погодився й  ВСУ (ухвала  від 08.08.2018 року, справа №816/909/18). Більше - у новині

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»