• Посилання скопійовано

Податкова знижка з ПДФО за навчання дитини

Право на отримання податкової знижки має фізособа, яка навчається, або член сім’ї першого ступеня споріднення

Податкова знижка з ПДФО за навчання дитини

ДФС у Херсонській області розповідає, що право на користування податковою знижкою, зокрема, надається за послуги, сплачені на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів для здобуття середньо-професійної або вищої освіти.

Як і раніше, право на отримання податкової знижки має платник податку або член сім’ї І ступеня споріднення. У вашому випадку це один із батьків.

Фізична особа, яка має право скористатися податковою знижкою щодо суми коштів, сплачених за навчання, на вимогу контро­люючого органу крім декларації про майновий стан і доходи подає:

  • відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери;
  • договір з навчальним закладом, додаткову угоду за наявності;
  • довідку про отримані у звітному році доходи;
  • документи, які підтверджують ступінь споріднення, тощо.

Для прискорення проведення контролюючим органом розрахунку сум, що підлягають поверненню з бюджету, і забезпечення правильності визначення зазначених сум доцільно надавати до контро­люючого органу копії зазначених документів.

Слід зазначити, що громадяни, які бажають скористатися правом на нарахування податкової знижки, мають право надати декларацію до кінця року, що настає за звітним, тобто до 31 грудня 2019 року.

Джерело: ДФС у Херсонській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»