• Посилання скопійовано

Роботодавець утримував, але не сплачував ПДФО з зарплати: що з податковою знижкою?

Якщо податковий агент утримав, але не перерахував ПДФО до бюджету, то фізична особа не має права на податкову знижку

Роботодавець утримував, але не сплачував ПДФО з зарплати: що з податковою знижкою?

Податківці у підкатегорії 103.05 «ЗІР» вказали, що відповідно до ч. 2 ст. 78 БКУ та Порядку №60, поверненню з бюджету підлягають надміру або помилково сплачені суми грошових зобов’язань.

Згідно з пп. 43.6 ПКУ повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань платникам податків здійснюється з бюджету, у який такі кошти були зараховані.

Для розрахунку сум ПДФО, які підлягають поверненню платнику податку з бюджету у зв’язку з реалізацією ним права на податкову знижку, застосовується сума сплаченого, тобто зарахованого до відповідного бюджету податку, а не нарахованого (утриманого) податковим агентом.

Отже, якщо податковий агент утримав, але не перерахував ПДФО до бюджету, то фізична особа не має права на податкову знижку. 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»